Home Page Image
     


OBIECTIVE

Obiective genrale:

Obtinerea de materiale nanocompozite cu proprietati functionale optice si magnetice pentru aplicatii, prin utilizarea depunerii laser succesive a stratului subtire (matrice) si a nanoparticulelor.
 

Obiective specifice:

  1. Studiul dependentei parametrilor straturilor subtiri dielectrice de conditiile de depunere laser.
  2. Studiul dependentei parametrilor nanoparticulelor metalice (NP) de conditiile de depunere laser.
  3. Studiul interactiei intre NP depuse si straturile subtiri, in functie de conditiile de depunere laser, caracteristicile de material, tratament termic post-depunere.
  4. Corelarea proprietatilor optice si magnetice ale NC cu proprietatile straturilor subtiri si ale NP componente ale acestora.
    In cazul materialelor optice, marimile considerate vor fi susceptibilitatea neliniara de ordinul trei si ordinul de marime temporal al raspunsului optic. In cazul materialelor magnetice, proprietatile studiate vor fi magnetizarea si cimpul coercitiv.
  5. Studiul corelarii dintre parametrii de depunere, parametrii speciilor din plasma de ablatie laser, si proprietatile nanocompozitelor.
  6. Optimizarea conditiilor experimentale pentru obtinerea nanocompozitelor avind proprietati functionale care le confera aplicabilitate in dispozitive de comutare optice sau in tehnologii de inregistrare magnetice de densitate ultra-inalta.

 
  Last update: 14.01.2010